toocool, życie każdego z nas jest tak samo warte ale rozum to że to byli najważniejsze osoby w naszym kraju ciężko Ci to pojąc??? Chodzi o to że w jednej katastrofie zginęli najważniejsze osobistosci gdzie podczas wojny nie ginie tak wielu wysoko postanowionych osob.
Samolot prezydenta rozbił się
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
SuchyX, tylko to co robi teraz TV to jest moim (i nie tylko moim) zdaniem bicie piany. Czy w ciągu ostatnich dwóch dni dowiedziałeś się co się wydarzyło na świecie, czy tylko skupiasz się na naszym "dzikim kraju"?
Wiesz, mogę się mylić, ale wydaje mi się, że za miesiąc o tej tragedii pamiętać będą tylko bliscy ofiar, a media wspomną o niej 1 listopada, końcem roku i gdy dowiedzą się co było przyczyną katastrofy.
Jak to śpiewał śp. Freddie Mercury "Show must go on", a Jan Kochanowski pisał "Nową przypowieść polak sobie kupi, że przed szkodą i po szkodzie głupi".Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SuchyXtoocool, życie każdego z nas jest tak samo warte ale rozum to że to byli najważniejsze osoby w naszym kraju ciężko Ci to pojąc??? Chodzi o to że w jednej katastrofie zginęli najważniejsze osobistosci gdzie podczas wojny nie ginie tak wielu wysoko postanowionych osob.
w jakimkolwiek innym kraju by się to nie wydarzyło to reakcja była by taka sama jak u nas jak nie "większa"....i pewnie na forach nikt by nie pisał ze to przesada...
Najśmieszniejsze dla mnie jest to ile teraz ciekawych rzeczy wychodzi, jak co niektórzy dziennikarze krytykują kolegów za wieczne przedstawianie Lecha Kaczyńskiego w złym świetle i wieczne drwienie z niego...zupełnie niczym nie uzasadnione...myślę że nawet "dzieci TV" to zauważyły...
Nie bijcie więc piany, nie krytykujcie ludzi palących znicze(czy te wirtualne czy te prawdziwe), włączcie sobie C+/HBO i oglądajcie filmy albo muzyki na vivie posłuchajcie jak Wam za dużo "wypadku" w TV...
Ja mam wyłączony TV i tyle :wink:Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zachowanie zależy od wychowania w domu. A czy ten który nie szanuje cudzej śmierci pomyślał, że jego dzieci wezmą z niego przykład. I nie uszanują go po jego śmierci.
Wczoraj byłem cały dzień na szkoleniu, wielu młodych ludzi to nie obchodziło. Mówili "po co to oglądasz przecież to nie ma znaczenia". Bardzo przezywam śmierć tych ludzi i modle się za nich, mało mnie to obchodzi co robią inni. Wim ze to był nasz Prezydent głowa państwa i wielu wybitnych ludzi. A odbudowanie świata inteligencji jest bardzo trudne..
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Januszko Natalia, stewardessa --->Koleżanka zroku wydziału WNoZ SGGW w Warszawie no.......... dajcie spokoj, tego sie nie spodziewałem wczoraj dostałem telefony od znajomych z uczelni.
O Prezydencie już pisałem w innym wątku , on sam do Lat 70'-tych Sąsiad z domu, gdzie jego rodzina została(do 99r.teraz mieszkaja 4 ulice dalej, on wyjechał do Sopotu mieszkac i studiować.
Moje zdanie, kazdy w mediach boi sie jak cholera, mi tu coś "pachnie" słowem SABOTAŻ, i nie jest to moja wyobraznia. Może kiedyś zaczna o tym mówic/pisac w mediach. To nie był przypadek.
"Paczka" z najwazniejszymi osobami w Państwie.
Tyle odemnie.
Komentarz
-
-
kmink, dobrze napisał. Czy ktoś komuś na siłę każe oglądać TV i słuchać radia? Ludzie otrząśnijcie się... Nie wiem kto bardziej bije pianę, czy dziennikarze, którzy przedstawiają jakieś fakty z życia Osób, które zginęły wczoraj w katastrofie czy może krzykacze na necie, którzy dla zasady wszystko krytykują. Nie potrafią nawet uszanować ludzkiej śmierci i oddać szacunku. To była Głowa naszego państwa. Nie wiem czy to dociera do niektórych czy nie. Prezydent został wybrany w demokratyczny sposób, obywatele na niego głosowali. Również inni, którzy byli w tym samolocie zostali wybrani, przez obywateli jako reprezentanci społeczeństwa. Przecież generał czy poseł nie wybiera siebie sam. Piloci i obsługa to też ludzie, którzy są zawsze do końca na pokładzie, jak miało to miejsce i wczoraj. Tym Ludziom należy się oddanie czci i szacunku :!: Jeśli ktoś ma głupio komentować wczorajszą katastrofę, to niech się lepiej nie wypowiada. Bliscy tych Ludzi stracili tych, których kochali i którzy wiele dla nich znaczyli. Bez względu na poglądy czy orientacje polityczne albo wyznaniowe, powinniśmy z należytym szacunkiem - jak przystało na obywateli złożyć im hołd. W końcu dzięki Prezydentowi, Świat uświadomił sobie co się stało w Katyniu z polskimi Oficerami. W Rosji wyświetlono film Wajdy i po tej tragedii, będzie jeszcze raz wyświetlony. Rosjanie poznają prawdę, która przez tyle lat była tylko cichym echem, pośród katyńskich drzew... Bliscy tych Oficerów rozstrzelanych, wreszcie poczują, że śmierć ich ojców, braci, synów, nie poszła na marne. I zbrodnia została zdemaskowana. Jak widać to dużo. Choć pewnie niektórych to nie rusza. Nie twierdzę, że śmierć szarego człowieka jest gorsza niż osoby na stanowisku, ale zastanawiam się nad jednym. Pojawia się tylko jedno pytanie: Czy to jest jakaś współczesna moda czy co? Zawsze widzimy krzywdę gdzieś daleko, a nie widzimy na własnym podwórku. U nas ludzie nie giną, u nas nie ma biednych, u nas nie ma ludzi prześladowanych? Tylko w Afryce, Afganistanie, Iraku itd. Są i u nas ludzie, którzy potrzebują pomocy, ale najciemniej zawsze pod latarnią... Znieczulica... Śmierć to śmierć, nie ma lepszej lub gorszej śmierci. Zawsze zostaje ból, strach i rozpacz. Zatem schowajmy wszystkie waśnie w tych chwilach, w których powinniśmy pokazać, że jesteśmy obywatelami Polski i oddać hołd tym, którzy zginęli :!:
Komentarz
-
-
niełatwa do przełknięcia sprawa, powinniśmy odstawić na bok swoje poglądy polityczne i ogólne na temat ofiar tej katastrofy i współczuć rodzinom ofiar
[*]*Moje aukcje Allegro:
https://ssl.allegro.pl/show_user_auc...hp?uid=3879488
**©kodníkus Ocktábiánus:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33667
*** Opakowania tekturowe z tektury falistej 3,5 i 7 warstwowej, każdy rodzaj wg normy FEFCO i na indywidualne zamówienie.
Info na PW i e-mail.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rekin ChlebojadKoleżanka zroku wydziału WNoZ SGGW w Warszawie
Zootechnika - Wydział Nauk o Zwierzętach SGGW.
Natalia ( 23l ) była studentką III roku na tym wydziale.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Panowie, czuje sie zobowiazany zabrac glos w sprawie narodowej tragedii w Smolensku, jako ze pracuje w Rosji i wiekszosc zalogi, z jaka pracuje to Rosjanie. Wielu z nich zlozylo mi swoje kondolencje i pytaja mnie jak przezywamy to w Polsce. Oni po ludzku nam wspolczuja.
Jest to czas waznego testu dla naszych obu narodow, czy jestesmy w stanie wyciagnac do siebie dlonie. Na kanwie tej tragedii moze zaczac sie wiele dobrego we wzajemnych relacjach. Juz teraz ludzie dowiaduja sie o Katyniu i na nowo rewiduja swoje poglady odnosnie Rosji i Rosjan - ludzi takich samych jak my, ciezko doswiadczonych przez historie. Miejmy nadzieje, ze rozsadni ludzie po obu stronach wyciagnal wlasciwe wnioski i oba kraje zaczna nowa karte wzajemnych relacji.
Nie piszcie prosze, ze rosyjskie media milcza. Wczoraj non-stop byly przekazy ze Smolenska oraz wiele reportarzy. Dzisiaj wyswietlaja "Katyn" w czasie najwiekszej ogladalnosci. Rosjanie, choc oswojenie z takimi tragediami (metro, szkola w Beslan, teatr na Dubrovka, szpital Budionnovsku), to jednak gleboko przezywaja to, co sie stalo z elita polskiego zycia politycznego, religijnego, kulturanego i naukowego.
Niezaleznie od tego, co przyniesie sledztwo, prosze Was, nie laczcie tych wydarzen z prostymi ludzmi mieszkajacymi w Rosji, ktorzy tak jak Wy maja na glowie codzienne sprawy. W Rosji jest tak, ze ludzie maja jeszcze mniej do powiedzenia w sprawie swojego kraju, niz w Polsce, wiec to jak zachowuje sie Rosja nie zawsze okresl ich personalnie. Jak wszedzie, sa tutaj ludzie, ktorzy mysla, sa tacy ktorzy wola, aby ktos pomyslal za nich, a sa tez tacy, ktorych jakakolwiek forma myslenia przerasta. Oby oni nie doszli teraz do glosu.
Przed chwila paru z nich zapytalo - czy bedziemy w stanie im wybaczyc, to co sie stalo wtedy i wczoraj? Nie znam odpowiedzi na to pytanie, ale aby uzyskac przebaczenie, trzeba najpierw samemu przebaczyc.
Lacze sie w zalu z Polakami w Ojczyznie!
Komentarz
-
-
Niestety zginęło wielu wartościowych ludzi, którzy z całego serca byli patriotami, nie chcieli aby Polska została sprzedana i sprzeciwiali się opinii że jesteśmy "brzydką panną bez posagu", wbrew medialnej pogardzie i nienawiści walczyli o prawdę...w jednej chwili zostaliśmy pozbawieni ludzi którym naprawdę zależało na naszym kraju, którzy nie zajmowali się tylko uśmiechami i tym żeby ładnie w TV wypaść...
Teraz dziennikarze sami się przyznają do tego że wykreowali Lecha Kaczyńskiego na "śmiesznego prezydenta", na zupełnie inną postać niż był w rzeczywistości...
Wierze w to że to był tylko tragiczny wypadek, że po prostu tak musiało być...boje się myśleć że było inaczej jak na to wskazuje szereg dziwnych "zbiegów okoliczności"...bo to by świadczyło tylko o tym że to początek końca naszego kraju...
Zbigniew Gierzyński napisał:
"Refleksje po z trudem przespanej nocy
Bóg zabrał Go bo tam trzeba ludzi dobrych. Zabrał Go, aby ci, którzy nie rozumieli i niszczyli Go przestali to czynić. Tu szydzono z wszystkiego co było dla Niego ważne i święte. Drwiono z patriotyzmu, miłości do Matki, żony i brata. Nie szanowano Go nie tylko z tytułu urzędu jaki sprawował, ale nawet z faktu tego, że był człowiekiem. Główny cel Jego prezydentury – przywracanie pamięci – przedstawiono jako przejaw małostkowości i zaściankowości. Odliczano minuty do chwili kiedy, jak przypuszczano, zakończy swoją misję. Bóg to wszystko obrócił w niwecz. Dał mu taką śmierć, tak przepełnioną symboliką, która sprawia, że dzieło Jego życia zwieńczył męczeństwem na Ołtarzu Ojczyzny. Zwieńczył Jego skronie koroną męczeństwa, abyśmy zrozumieli sens Jego życia!"Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez entrangerPanowie, czuje sie zobowiazany zabrac glos w sprawie narodowej tragedii w Smolensku, jako ze pracuje w Rosji i wiekszosc zalogi, z jaka pracuje to Rosjanie. Wielu z nich zlozylo mi swoje kondolencje i pytaja mnie jak przezywamy to w Polsce. Oni po ludzku nam wspolczuja.
Chylę czoła - RESPECT :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoJa myślę, że to w jaki sposób Rosja pomaga i całe zachowanie zarówno oficjeli jak i zwykłych Rosjan to po prostu rewelacja.
jestem swiadomy tego ze moze mi sie za ta wypowiedz oberwac,ale....
a moze by tak zamiast tych wirtualnych zniczy jakis pacierz /uczestnictwo we mszy :?: chyba to wiecej pomoze zmarlym ... nie znizajmy sie do poziomu n-k czy innych portali spolecznosciowych..sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Współczuje rodziną ofiar,bo to oni noszą największy ciężar w sercu.
Zamieszczone przez kminkza wieczne przedstawianie Lecha Kaczyńskiego w złym świetle i wieczne drwienie z niego
Oglądałem urywki związane z Prezydentem i z tego co widziałem,to przed tragedią media pokazywały chyba nie tego człowieka w telewizji. Poprostu pokażą kogoś tak jak będą chciały.
Komentarz
-
-
co się tyczy i tej chwili
Nie czas teraz na wyciąganie tego i wchodzenie w politykę, ale od dawna jesteśmy "zmiękczani" przez wybiórczą itp.
Jeśli nie podoba Ci się wszechobecnie manifestowane gejostwo, nie uważasz że czarni są twórcami cywilizacji lub nie podoba Ci się meczet w centrum miasta, ewentualnie chciałbyć nosić krzyżyk czy manifestować swój patriotyzm to oznacza, że jesteś zacofanym, zaściankowym, nie należącym do SPOŁECZEŃSTWA OBYWATELSKIEGO (uwaga - słowo klucz) homofobem. Prawdopodobnie kibolem pijącym tussipect do tatara
Proszę o niekomentowanie, bo nie czas teraz na to, założymy może wątek za tydzień, dwa i podyskutujemy, teraz jest czas na zadumę
ps. niełatwa ta nasza historia, szacunek dla zwykłych rosjanbyła O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkZbigniew Girzyński napisał:Tu szydzono z wszystkiego co było dla Niego ważne i święte. Drwiono z patriotyzmu, miłości do Matki, żony i brata ...
Komentarz
-
-
eh.. jak zwykle znalazł się ktoś kto nad interpretował ten tekst...t271828 proszę edytuj post ponieważ ten fragment który zacytowałeś nie jest mojego autorstwa - to był cytatChiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
Komentarz